“Het is de kunst om aan foto’s van wat er in de schepping aanwezig is, iets toe te voegen. Soms moeten de afbeeldingen hard realistisch overkomen, soms fluweel zacht, soms vloeit de werkelijkheid over in iets mystieks. Dat alles doet Sandra met veel gevoel en eerbied voor mens, dier, plant en ding. Ze gebruikt daarbij vele technieken om tot de juiste expressie te komen, opdat haar foto’s de gewenste emotie oproepen. En daar slaagt ze wonderwel in.”

Recensies

“San, Sandra, Sandra Helena, zelfs het gebruik van haar naam geeft diepgang van haar emoties aan. Ze is nou eenmaal een geboren kunstenaar wat minimaal inhoudt, dat ze ongeremd haar beleving moet kunnen koppelen aan haar vertaling ervan. Een gevoel wat per seconde weer heel anders kan zijn. Door haar sterk wisselende beelden laat ze ons zien, deze ruimte ook nodig te hebben in haar onbeperkte groei. Ze heeft zelfs de oerkracht haar lichamelijke “beperking” te overschrijden en ons te kunnen laten genieten van haar niet te stoppen beeldend werk. Prachtig om te mogen en kunnen zien hoe puur die beelden ontstaan en dit alles zonder het machtsgebruik van geld, dat tegenwoordig voor steeds meer onterechte aandacht zorgt. KUNST IS LEVEN, LEVEN IS KUNST!”

Recensies

“Zinderen dat is het woord waaraan ik moet denken als ik de foto’s van Sandra Helena zie, alles trilt maar dan wel heel licht alsof het door de warmte komt. Het is een genot om natuurfoto’s te zien waar met dieptescherpte wordt gewerkt. Sommige foto’s zijn schilderachtig en andere meer doorkijkjes met veel diepte. Het lijkt alsof je zelf in een struik vastzit en van daaruit stiekem de wereld observeert. Alsof je de wereld bewondert en liefhebt maar er niet echt aan deelneemt. De foto’s van de hommels zijn warm van kleur en zoemen maar ook in de latere foto’s (zonder hommels) die veel koeler van kleur zijn blijft de hommel zoemen.  Ons oog wordt naar plekken op de foto’s getrokken waar we geen grip op krijgen. Hierdoor ontstaat een mooie broeierige (spirituele) sfeer. Sandra Helena is hier dwingend in door het gebruik van de wazige gedeelten.”

www.anjakok.nl

Recensies Anja Kok

“Door de werken van Sandra Helena wordt ik geraakt door het lijnenspel en de sfeer. De uitleg die zij bij de foto’s geeft spreekt tot mijn verbeelding. Prachtige foto’s waar ik van geniet en waarvan ik er inmiddels er één zelf in mijn bezit heb. Dat is de foto uit de serie foto’s fietsen: de foto met de twee fietsen tegen een muur. Het lijnenspel van het oude muurtje en de klinkers op de weg blijven mijn aandacht trekken. De fietsen zijn een genot om naar te kijken, herinneringen komen voorbij……… Bovendien raakt bijna elke foto die Sandra Helena maakt, ik voel er verbintenis mee.

Recensies Liesbeth Kroonen

“De foto’s van Sandra Helena nodigen uit tot nadere beschouwing. Ze hebben naast de ogenschijnlijke vorm een diepere betekenis. Het zijn verstilde momenten. De ene keer laat Sandra Helena ons zien waar haar oog op gevallen is, wat haar verwondert: een fiets, geïsoleerd uit het gebruik. Dit verbind ze met haar innerlijke wereld, met haar verleden of haar stelling name in het nu.De andere keer neemt ze je mee naar buiten. Daar legt ze een miniseconde vast in een beeld, een beeld waaraan menigeen voorbij loopt, een miniseconde die nooit meer terug komt. Als je dat beeld in je op neemt ga je een stukje op reis met de verwondering van Sandra Helena. Een verwondering over het leven. ” 

https://stichting-sapana-school.com

Recensies

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sandra Helena