Lente 2019

DE LENTE GAAT VOORBIJ EN MEN HERINNERT ZICH ZIJN ONSCHULD.
DE ZOMER GAAT VOORBIJ EN MEN HERINNERT ZICH ZIJN UITBUNDIGHEID.
DE HERFST GAAT VOORBIJ EN MEN HERINNERT ZICH ZIJN EERBIED.
DE WINTER GAAT VOORBIJ EN MEN HERINNERT ZICH ZIJN DOORZETTINGSVERMOGEN. 
~ YOKO ONO

Het ontwaken van de natuur

Het is weer Lente. Ken je dat moment van wakker worden waarin jouw droom nog helder is? Maar naarmate je meer ontwaakt de droom vervaagt en helemaal niet meer logisch is? Ik laat een klein deeltje of meerdere deeltjes van de foto helemaal intact, de rest wordt abstract en of vervormt en mag men zelf interpreteren. 

Bloemen hebben iets kwetsbaars. Pluk je ze dan gaan ze na een tijdje dood. Laat je ze staan in de aarde dan kunnen ze terugkeren in de vorm van een nieuwe bloem of diezelfde bloem (d.m.v. zaad). Elke ziel wil zijn of haar potenties laten bloeien en laten zien. De grens van dagdromen en daadwerkelijk acties kunnen door allerlei redenen worden belemmert totdat je je de kracht van de bloei realiseert, namelijk bloem te zijn.

“Boterbloem droogde haar tranen en begon te glimlachen. Ze haalde diep adem, zuchtte. Het maakte allemaal deel uit van opgroeien. Je had deze kleine snelle passies die als je knipperde met je ogen verdwenen. Je vergaf fouten, vond perfectie, werd waanzinnig; totdat de volgende dag de zon opkwam en het voorbij was. Breng het tot leven, oud meisje, en ga morgenochtend verder. ” ~ William Goldman, The Princess Bride

Geef een reactie